Сб, 27.04.2024, 12:39    Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS
 
Головна Реєстрація Вхід Стара форма входу
Меню сайту
Органи влади
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Звідки відвідувачі
Друзі сайта
Васильков.INFO Дошка безкоштовних оголошень України,Каталог сайтів,Каталог фірм,організацій та підприємств,Форум,Новини Каталог ссылок, Top 100. Информационный портал городов Украины — UKRMISTO
Головна » 2011 » Травень » 11 »

І біль, і радість, і любов, і смуток вдів, як цвіт зів’ялий


І біль, і радість, і любов, і смуток вдів, як цвіт зів’ялий

19:51
66-ту весну від вікопомного переможного 9 травня 1945 зустріли цьогоріч жителі селища Калинівка в парку Слави, де вічним сном під гранітними могильними плитами сплять солдати Великої Вітчизняної, співають – плачуть солов’ї, квітнуть бузок і тюльпани, білокорі берізки сором’язливо прикривають по-дівочому стрункий стан зеленими вітами. Разом із посивілими вдовами, які не дочекалися з фронту чоловіків, вони оплакують там загиблих бійців, роняючи свій солодкий сік на молоду траву і, ставши навшпиньки, виглядають живих героїв – переможців-визволителів.

Кажуть, що час лікує зранені чеканням серця, але він не владний над людською пам’яттю. Скільки б літ не минуло з того дня, як закінчилася війна, ми не можемо забути, якою дорогою ціною дісталася нам Перемога над німецькими нацистами. Наприклад, жителька Калинівки Катерина Матвіївна ПРОХОРЕНКО втратила на війні двох братів, від фронтових ран помер її чоловік. Покладаючи квіти до братської могили, жінка щороку втирає пекучу сльозу, яка щоразу накочується на її очі, коли приходить до цього святого місця, щоб вшанувати пам’ять рідних, близьких і тих, кого пам’ятає і любить, з ким жила до війни по сусідству і чиї імена згадує і досі .



Урочистий мітинг з нагоди 66-го Дня Перемоги, на який зібралися чи не всі жителі Калинівки, відкрив Калинівський селищний голова В.І.СКРИПКА. Він щиро привітав ветеранів і учасників Великої Вітчизняної війни, колишніх трудівників тилу, їх родини з найсвятішим для усіх українців святом – Днем Великої Перемоги - і побажав здоров’я, достатку та благополуччя сивочолим захисникам рідної землі. А ще від імені всіх мешканців Калинівки Віталій Іванович висловив подяку голові Васильківської районної державної адміністрації В.І.САБАДАШУ та Васильківській районній організації Партії регіонів за збудований до свята дитячий майданчик, де гратимуться тепер правнуки ветеранів війни.

Свої сердечні вітання та якнайкращі побажанням героям – переможцям – визволителям і всім жителям селища, їх рідним та близьким адресував голова Васильківської районної ради О.В. МАЗЕПА. А від імені голови Васильківської райдержадміністрації В.І. Сабадаша шанування ветеранам висловив його радник А.М. ГАНДЗЮК.

Спогадами про пережите поділився з присутніми на мітингу односельчанами ветеран Великої Вітчизняної війни В.В.ШАБАРОВ. А в тому, що мирне небо над Вітчизною знаходиться в надійних руках, запевнив ветеранів і усіх присутніх на святі представник в/ч А 2860 майор О.О. ОНИЩУК.

Ветеранам християнської любові, Божого благословення та піклування влади, а молодому поколінню плідної праці на благо України та її народу побажали настоятель церкви пророка Іллі о. ЯРОСЛАВ та благочинний настоятель Калинівський о. ОМЕЛЯН.

Пам’ять про убієнних на війні земляків наших було вшановано хвилиною мовчання, армійським салютом та поминальним молебнем. Потім до підніжжя пам’ятника визволителям рідної землі керівники селища та району, вдячні жителі поклали вінки та букети живих квітів як данину глибокої шани та поваги.

За фронтовими сто грамами, солдатською кашею з польової кухні ветерани ще довго згадували минулу війну, своїх бойових побратимів. Калинівка водночас сміялася і плакала, сумувала і раділа. Діти гралися на новому майданчику, подарованому головою Васильківської РДА Володимиром Сабадашем, молодь розважалася і лише солдатські вдови довго не могли відійти від бронзового солдата-переможця – визволителя, який навіки застиг у скорботному мовчанні. У них і в нього, очевидно, були однакові думки і сум один – за тими, кого ніколи вже не повернути з далекого небуття.





Г. МАРЧЕНКО
За матеріалами:vasilkiv.org.ua
Категорія: Калинівка | Переглядів: 823 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категорії розділу
Відео [9]
Збірник відео
Калинівка [25]
Новини смт.Калинівка
Васильків [145]
Новини м.Васильків
Кримінальна хроніка [48]
Кримінальна хроніка МВС в Київській області
Підприємцю [25]
Підприємцю про бухгалтерський облік, оподаткування та звітність в Україні
Архів записів
Нові оголошення
[26.03.2011][Різне]
Пояс- жизни электрика (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам б/у насосы электродвигатель (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам раковину угловую со смесителем б/у (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам печатную машинку Украина б/у (0)
[26.03.2011][Меблі]
Продам столы для кафе стулья б/у (0)
Наша кнопка
Ми будемо вам вдячні, якщо ви розмістите нашу кнопку у себе на сайті:

Юридичні послуги

Погода
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Проект ген.план. м.Василькова
Вверх
Copyright MyCorp © 2024 Умови використання сайту :Беріть інформацію на здоров`я. Але з гіперпосиланням на сам матеріал:)