Пн, 29.04.2024, 06:41    Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS
 
Головна Реєстрація Вхід Стара форма входу
Меню сайту
Органи влади
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Звідки відвідувачі
Друзі сайта
Васильков.INFO Дошка безкоштовних оголошень України,Каталог сайтів,Каталог фірм,організацій та підприємств,Форум,Новини Каталог ссылок, Top 100. Информационный портал городов Украины — UKRMISTO
Головна » 2011 » Квітень » 28 »

В.І.САБАДАШ: "За рік зроблено немало. Але це лише початок"


В.І.САБАДАШ: "За рік зроблено немало. Але це лише початок"

18:34
 В.І.САБАДАШ Голова Васильківської районної державної адміністраціїСьогодні виповнюється рік з моменту призначення Володимира Сабадаша на посаду Голови Васильківської районної державної адміністрації. Підводячи підсумки проведеної роботи, Володимир Іванович дав інтерв’ю з приводу знаменної дати.


- Шановний Володимире Івановичу, минає рік з того часу, як відповідно до розпорядження Президента України Вас призначено головою Васильківської районної державної адміністрації, скажіть будь ласка, - як ви оцінюєте в цілому роботу районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування, як органу виконавчої влади та інституту публічної влади відповідно.

- Важко давати оцінку зокрема своїй діяльності. Проте, що стосується роботи в цілому, то скажу, що в роботі районної державної адміністрації запроваджено елемент щоденного планування, починаючи з себе, заступників голови районної державної адміністрації та щотижневе планування своєї роботи керівниками структурних підрозділів. Окрім того один раз на два тижні проводиться спільна нарада керівників усіх рівнів за участі сільських і селищних голів. Потрібно зазначити це поліпшило процес управління системою життєзабезпечення району, соціальною, гуманітарною та виробничою сферами. До речі, заступники голови, інші відповідальні працівники районної державної адміністрації беруть участь щоденно у двох нарадах - на початку робочого дня та після, з метою відпрацювання плану заходів, отримання завдань та підведення підсумків. Оскільки весь цивілізований, демократичний світ в управлінні, менеджменті планування визнає, як один з основних компонентів то і ми це використовуємо в своїй роботі. Таким чином у нас завжди є оперативна інформація щодо роботи тих чи інших закладів, галузі в цілому, функціонування відповідних мереж, інфраструктури забезпечення життєдіяльності територіальних громад, а це суттєво поліпшує ефективність управління. Тож завдання, які ми ставимо перед собою виконуються. Безперечно є і недоліки, проте вчасне реагування дозволяє уникати певних проблем. Що стосується оцінки діяльності в цілому, то мушу сказати, що Програма соціально-економічногj та культурного розвитку району виконується, більше ніж на 20 % перевиконується районний бюджет, продовжується відновлене будівництво Путрівської та Іванковичівської загальноосвітніх шкіл, проводяться ремонтні роботи в центральній районній лікарні. Це свідчить про те, що економіка району набуває позитивної динаміки, створені умови для залучення інвестицій, розвитку підприємництва. А економічний потенціал Васильківщини багатообіцяючий та перспективний.

Варто сказати, що і плани соціально-економічного розвитку сіл і селищ району передбачають також багато конструктивного. Інколи деякі керівники кажуть, що на все потрібно кошти. Уміла управлінська діяльність дає більше результату ніж неефективно використані кошти. Для прикладу, - зараз проходить двомісячник благоустрою, тож чи потрібні великі матеріальні чи грошові кошти для наведення звичайного порядку. Головне в цьому питанні-бажання.

В районі фактично завершено нормативно-грошову оцінку земель-нашого найголовнішого ресурсу, а це дає змогу суттєво поповнити місцеві бюджети. Наводимо порядок у питаннях оренди водних об’єктів. Маємо добрі приклади розвитку територіальних громад в багатьох населених пунктах і це варто поширювати на весь район. Тож аналізуючи стан в тій чи іншій галузі, виробництві, сільському господарстві, стан розвитку територіальних громад спільну роботу органу виконавчої влади та місцевого самоврядування можна оцінити на задовільно. Хоч і зроблено достатньо, проте ми маємо радикально змінити ситуацію на краще в усіх питаннях життя району.

Та найбільше мене турбує відношення деяких людей до всього та стан свідомості жителів району. Адже жодна влада не здатна щось зробити якщо не буде ініціативи чи бодай підтримки знизу. Якою має бути наша свідомість коли ми не встигаємо прибирати стихійні сміттєзвалища. Територія району в багатого місцях засмічена. Люди живуть неначе останній день. Чому таке ставлення, де наша мораль, сумління і зрештою совість. Невже тільки примус і покарання, диктат і штрафні санкції спрацьовують у нашому суспільстві. І що ще більше непокоїть це те, що таке ставлення у нас до всього, що нас оточує, якщо тебе особисто не болить-то все решта байдуже, комусь недобре-то нехай, місця загального користування в безладі та смітті. І так повсюди. Кожен живе окремо. То невже і для цього потрібна влада. Але все таки сподіваюсь, що ситуація зміниться на краще. Завершується двомісячник з благоустрою, прибираються території сіл і селищ району. Порядок наводиться та маємо це робити спільно.

- Володимире Івановичу, рушійною силою будь якого суспільства є економіка, тож як розвивається ця галузь у районі?

- Провідна галузь народногосподарського комплексу, якою є економіка дійсно є основою і базисом будь якого розвитку. І саме на розвиток економіки ми спрямовуємо зусилля районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, промислове, сільськогосподарське виробництво приватний бізнес, усі складові економіки. Приємно відзначити, що економіка району пережила період стагнації, фактично кожен сільський і селищний бюджет включає в себе бюджет розвитку територіальної громади. Зростає промислове і сільськогосподарське виробництво, обсяги продукції виходять на рівень до кризового періоду. Генератором розвитку економіки є інвестиції. Механізми залучення інвестицій-мистецтво і наука. Ми працюємо над тим щоб довести потенційним інвесторам переваги Васильківщини над іншими територіями. Інвестиційний клімат має бути привабливим і зрозумілим для усіх сторін. Варто сказати, - це нам вдається. На території району запрацювали такі потужні підприємства як ТОВ «Аляска», «Кераметалон», логістичні центри інші виробничі потужності. Розвивається готельно-ресторанний бізнес.

Оскільки район агропромисловий то велику увагу приділяємо розвитку саме аграрного сектору економіки. І наше завдання створити такі умови аграріям щоб вони започатковували замкнутий комплекс виробництва. Тобто відновлення тваринництва-завдання номер один на сучасному етапі. На новий рівень виходить агрокультура. Адже не секрет, що деякими орендарями переслідується прибуток понад усе, а після них хоч, як кажуть-потоп, так не буде, сівозміна культур має дотримуватись, більше того, маємо турбуватись про відновлення родючості ґрунтів.

Ставимо вимоги перед виробниками сільськогосподарської продукції про збільшення виробництва овочевої продукції. До цього часу лише 2-3 господарства займались цією діяльністю. Визріло питання зберігання овочів і фруктів. Доходить до смішного - яблука дорожчі від закордонних цитрусових. У нас зовсім занепало домашнє господарство. І це потрібно відроджувати. При спілкуванні з жителями району з’ясовуєш, що займатись домашнім господарством стало невигідно. І це де-в Україні, невже будуть перервані традиції нашого народу. Водночас це не відновити, проте системна робота має дати результат. Продукція селянських господарств має бути ліквідною і рентабельною.

Я переконаний, що наші землі спроможні нагодувати не лише район і місто, внутрішній ринок не межа, обсяги сільськогосподарського виробництва нам дозволяють вести конкурентоспроможну діяльність на зовнішніх світових ринках та бути одним з лідерів аграрного виробництва на Київщині. .

Взагалі об’єктивних і суб’єктивних чинників, що спричинили занепад сільського господарства в Україні достатньо. Тож далі йти нікуди. Крок за кроком наші чорноземи відновлять минулу славу. Таке має бачення щодо агропромислового розвитку району.

- Володимире Івановичу, покликання влади, як інструменту-народу надавати владні послуги та організувати якісне надання інших послуг.

Скажіть будь ласка, в такому важливому секторі нашого життя, як житлово-комунальне господарство, що вдалось, які проблеми і які шляхи їх вирішення?


- Діяльність влади на всіх рівнях і насамперед на місцевому люди оцінюють по якості надання комунальних послуг.

Сказати, що житлово-комунальне господарство району є найважливішим не можу, але саме житлово-комунальні послуги найбільш масові і якість їх найбільше відчутна. Адже близько 40 тисяч жителів Васильківського району отримують саме їх. Надають зазначені послуги 9 житлово-комунальних господарств, вони наступні: водопостачання, водовідведення, теплопостачання, прибирання прибудинкових територій, вивезення твердих побутових відходів та деякі інші.

Президентом України започатковані реформи, що запропоновані суспільству і державі в тому числі і у вищезазначеній сфері.

Не будемо щось говорити про стан житлово-комунального господарства району, потрібно говорити про шляхи виходу та напрацювання єдиної моделі житлово-комунального господарства. Реформування житлового-комунального господарства, що передбачено державною Програмою реформування, кінцевим результатом передбачає суттєве поліпшення якості надання послуг, створення ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків), встановлення справедливих тарифів на послуги. Що стосується створення ОСББ то це є цілком природнім, адже хто найбільше зацікавлений - власники житла. Тобто самі жителі мають вирішувати питання експлуатації будинку, його ремонту. Кошти за квартплату мають зосереджуватись в ОСББ, а відтак саме ця організація має здійснювати управління експлуатацією будинку. Ми сподіваємось на саму реформу.

Щодо результатів нашої роботи. За рік, що минає відремонтовано автодоріг районного значення на суму понад 4,8 млн. грн., збудовано нову, автономну, енергозберігаючу котельню в селищі Дослідницьке, вартістю близько 500 тис. грн., реконструйовано центральну котельню в селищі Глеваха на суму 1 млн. грн., ремонтуємо під’їзди до кладовищ, будуємо нові та ремонтуємо діючі артсвердловини.

Велику надію покладаємо на новостворене комунальне підприємство -Васильківрайкомунгосп, яке вже почало укладати договори на вивезення сміття на сміттєсортувальний завод. Завдання, що ставимо перед собою-укласти договори з усіма фізичними і юридичними особами з метою здешевлення послуги і якісної боротьби з нашим сміттям.

Варто зазначити, що свідомих споживачів комунальних послуг-більшість. Так оплачуються близько 96% поточних платежів. Проте є борги минулих років і їх потрібно гасити, адже від того залежить багато. А ще впроваджуємо в свій побут Програму енергозбереження, адже давно відомо, що Україна на одиницю отриманої продукції витрачає дві одиниці енергоносіїв. Звичайне заощадження може дати суттєву економію.

Ми, як мінімум вдвічі більше за середньо - європейського споживача витрачаємо електроенергії, води, газу. Важливою є Програма охорони навколишнього природного середовища. І мені дуже болить, що сьогодні до лісосмуги чи до лісу або струмка підійти жахливо, всюди відходи, як кажуть-«цивілізації». Дійдуть руки до всього, але ще раз наголошую-спільними зусиллями і лише через свідомість і сумління.

З метою реалізації державної Програми «Питна вода» нами надані пропозиції до Київської обласної державної адміністрації, якими передбачено встановлення станцій очистки води в закладах соціальної і гуманітарної сфер. А ще плануємо збудувати декілька бюветів загального користування.

В розпалі роботи з виготовлення проектної документації та монтажу мереж освітлення вулиць населених пунктів. І тут вимога одна-освітлення має бути в кожному селі і селищі.

Мені прикро дивитись на стан наших доріг, дещо нам вдалось зробити в цьому напрямі, але кожне село і селище повинно мати якісні дороги незалежно від того на чийому вони утриманні.

Далеко не всі проблеми порушені щодо житлово-комунального господарства. Приємно зазначити, що нам вдалось започаткувати проектновишукувальні роботи по будівництву мостового шляхопроводу над залізницею в селищі Калинівка. Ця проблема існувала понад 50 років.

Мене хвилює стан будівництва житла - службового, індивідуального, багатоквартирного. Ті темпи, що є - не влаштовують нікого. Турбує те, що доступність житла є непомірною. І тут також запроваджуються державою програми. А пріоритетом має стати молодіжне будівництво житла. Держава в цьому питанні робить кроки назустріч.

Я твердо переконаний, що при чіткій співпраці з сільськими і селищними радами нам багато чого буде під силу. А сьогодні така співпраця є з усіма органами місцевого самоврядування. І це відрадно.

- У житті будь-якого суспільства надзвичайно важливими є соціальна і гуманітарна сфери. Якими є здобутки в цих сферах, що перешкоджає їх розвитку?

- Соціальна і гуманітарна сфери за своєю природою і сутністю є найбільш наближеними до людини. І від того, яким є їх рівень розвитку, залежить і стан соціальної захищеності, і рівень матеріального благополуччя, і рівень культури та освіти наших громадян. А взагалі хочу сказати більше - успіх і прогрес будь-якої спільноти, нації лежить у площині духовно-ціннісних орієнтацій. Наскільки суспільство сповідує духовні цінності, які, переконаний, є найголовнішими в житті людини, настільки є розвиненим саме суспільство, як у демократичних завоюваннях, так і в економічних здобутках, а відтак - у благополуччі кожного. Духовність є основою, все решта - похідне і складове -мораль, свідомість, культура, етика, естетика, рівень освіченості, поведінка, ставлення до ближнього, до навколишнього середовища, здорового способу життя. Смію сказати, що саме від духовності залежить мікроклімат у родині - первинній ланці суспільства. Ставлення до батьків у дітей сьогодні не є найкращим. Ми маємо відродити інститут сім'ї, родини, навіть створити культ родини. Загальновідоме твердження: "міцна сім'я - міцна держава". Не є доброю у нас демографічна ситуація. Чомусь ідуть у забуття такі священні поняття, як самовідданість, любов до Вітчизни, патріотизм, героїзм. Ми напередодні Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Які страждання випали на долю всього радянського народу і наших співвітчизників зокрема в її роки … За Вітчизну йшли на смерть, героїзм і самопожертва були святими. Що про те знають наші діти, хоча б з однією метою - берегти мир? Нам потрібно свято берегти історію нашого народу і не політизувати її. Діти мають свідомо покладати квіти до пам'ятників і обелісків, до братських могил, до меморіалів жертвам Голодомору 1932-1933 років, до святої нашої Пам'яті. До речі, наші пошуковці віднайшли місце захоронення Героя Радянського Союзу Азіса Хар'ясовича Акжигітова. Тепер ми реконструюємо Меморіал на братській могилі в с.Велика Вільшанка, де він похований.

Сьогодні у районі перебувають на обліку 250 ветеранів Великої Вітчизняної війни. Турбота про них - наш святий обов'язок, кожного з них буде вшановано з нагоди 66-го Дня Великої Перемоги. Інвалідам Великої Вітчизняної війни передбачений ремонт помешкання, і ми будемо віднаходити кошти для його виконання. Кожну ветеранську палату у відділеннях ЦРЛ ми забезпечили сучасним телевізором. Знаходимо можливість цим дорогим людям надавати матеріальну допомогу, продовольчі пайки.

Надзвичайно важливим є піклування і соціальний захист постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Всього людей, хто має відповідний статус, у нас близько 4,5 тис. У кожного своя доля, та проблеми майже однакові - стан здоров'я, соціальний захист. З нагоди вшанування 25-ї річниці Чорнобильської трагедії учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вручені ордени, медалі та грошова допомога. Ці люди заслуговують більшого.

У районі близько 320 самотніх людей похилого віку, інвалідів, які потребують сторонньої допомоги. Провідують їх та надають допомогу 34 соціальних працівники. В переддень Світлого Христового Воскресіння їх також відвідали та привітали з цим Великим Днем.

Соціального захисту потребують діти війни, пенсіонери, багато інших категорій наших громадян.

Ми маємо дбати в соціальному плані і про тих, хто сьогодні працює і надає послуги. Це вчителі, лікарі, інші працівники соціальної і гуманітарної сфер. Нам удалось вирішити питання безплатного підвезення вчителів до місця роботи і в зворотному напрямку. Більше 500 працівників соціальної і гуманітарної сфер отримали земельні ділянки під будівництво, в садових товариствах тощо. Не дивлячись на економічні і фінансові негаразди минулого року, жодному працівнику вищезазначених галузей не запропоновано звільнитись. Сподіваюсь, що всі органи місцевого самоврядування також проявлятимуть постійну турботу про людей, що віддали себе служінню людям і Батьківщині, і ця робота має стати пріоритетом у їхній діяльності.

Не менш важливою є гуманітарна сфера. Стан, в якому вона перебуває, нас задовольняти не може. Звісно, робимо усе, щоб поліпшити якість надання послуг на всіх рівнях, починаючи від дитячого садочка, загальноосвітньої школи, школи естетичного виховання, Будинку культури, бібліотеки. І все це має працювати в комплексі. Щодо дошкільної освіти. За минулий рік ми створили 7 НВК (навчально-виховних комплексів), тобто дитячих садків при школах. Потрібно по-господарськи використовувати наявні приміщення шкіл, які, на превеликий жаль, заповнені дітьми інколи на 10-15%. Таким чином у селах з'явилось 7 дитячих садків. І це потрібно продовжувати. Нас турбує стан загальноосвітніх шкіл. Виходимо з тих вимог, що школа має бути сучасною, шкільне обладнання, комп'ютерна техніка, інтерактивні дошки, мережа Інтернет, спортивний зал і навчально-виробнича майстерня, санітарні вимоги, харчування дітей - усе це має відповідати сьогоденню. Для того працюємо. Діти - найдорожче, що у нас є, тож їм - щоденна увага.

За рахунок благодійних та залучених коштів для загальноосвітніх шкіл удалось придбати 15 комп'ютерів, 3 інтерактивні дошки, оргтехніку, шкільне обладнання, відремонтувати 11 шкіл, замінити більше 100 вікон на металопластикові, без порушень провести опалювальний сезон і ще багато чого зробити, що є вкрай важливим для галузі.

Надзвичайно важливою є галузь охорони здоров'я. Ми розпочали з того, що повністю замінили автомобілі швидкої медичної допомоги на нові. Придбали новий апарат ультразвукового дослідження внутрішніх органів, відновили роботу рентгенівського кабінету Гребінківської районної лікарні, придбали для ФАПів сумки з набором інструментарію та медикаментів, вирішили питання фінансування відділення гемодіалізу, відремонтували 7 відділень, забезпечили більше 120 осіб з обмеженими фізичними можливостями інвалідними візками. Розпочалась робота по вирішенню проблем майданчика ЦРЛ по вул. Паризької Комуни, добудови приміщення Гребінківської РЛ.

Проте найголовніше, що ставимо перед собою, як завдання, - бачити насамперед людину, хворого, створити умови огляду, лікування, профілактики. І знову тут на перший план виходять наші діти. Ми не можемо допустити несвоєчасного виявлення хвороби в дитини та встановлення діагнозу. Велика увага має відводитись здоровому способу життя. Це має стати нормою. Тож стадіони, спортивні майданчики, футбольні поля і спортзали повинні бути у кожному селі й селищі, а позашкільна освіта має охоплювати і в спортивному вихованні дітей. Фізкультура має стати повсякденною. Те демонструють країни розвинутого світу. Вимагаємо від кожної сільської та селищної ради футбольну команду, команду спортсменів-легкоатлетів. І, слава Богу, люди це розуміють. Наш район - багаторічний лідер в області по футболу. В цьому році будуть побудовані 4 футбольних стадіони, і вимогою є одне - футбольне поле в кожному селі. Взимку діяли 2 льодові ковзанки і, як показала практика, це не потребує великих коштів - потрібне лише бажання, а задоволення від того у дітей і молоді велике.

Хочу сказати декілька слів і про таку важливу сферу нашого життя, як культура. І тут ми маємо виходити з того, що якщо відсутня культура, то в кращому випадку на тому місці порожнеча, а в гіршому - повна безкультурщина. Тому культура - це не лише галузь, а й спосіб життя. Мережа закладів культури в цілому в районі є достатньою, проте, на мій погляд, ми не кількістю маємо пропагувати культуру, а якістю, хоча нам ще потрібні школи естетичного виховання, музеї.

У своїй роботі виходимо з того, що в кожному населеному пункті має бути повноцінний заклад культури, починаючи зі змістовної бібліотеки і завершуючи художньою самодіяльністю та гуртковою роботою. Клуб чи Будинок культури діятимуть за призначенням - такою є вимога сьогодення. Те, що зараз діють у районі 37 колективів художньої самодіяльності, а 18 з них носять високе звання - народного аматорського, - ще не межа. Творчість нашого народу має передаватись із покоління в покоління, а його культурна спадщина повинна зберігатись у віках.

Особлива турбота - про культурне дозвілля молоді. Дискотеки - вчорашній день, хоча і вони є не повсюди. Вечори молоді мають проходити не стихійно, а змістовно і не доведи Боже з алкоголем чи наркотиками. І ми до цього залучаємо саму молодь, адже хто, крім неї, має все це організувати? І такі приклади є. Але це має стати обов'язковим для кожного закладу культури. Село - джерело і колиска українського народу, зі своїм колоритним виром подій, несе глибинний зміст нашої нації, а відтак, не має занепадати, а навпаки - підноситись насамперед духовністю і культурою, традиціями, звичаями, обрядами.

Більшу увагу нам також потрібно приділяти нашій історичній спадщині, пам'яткам культури, їх збереженню і відродженню.

- Васильківський район достатньо великий за розмірами і його складові - 43 сільські і селищні ради - формують систему взаємовідносин і стосунків між райдержадміністрацією і органами місцевого самоврядування. Якими є ці взаємини?

- Кожна територіальна громада - своєрідна. Але те, що вимагається від влади, як головне, - скрізь люди мають жити гідно. Транспортне сполучення, належна робота всіх закладів, дорожня інфраструктура, створення нових робочих місць - це і багато іншого має бути доступним та обов'язковим у кожному населеному пункті. Величезний обсяг повноважень, які передбачені місцевому самоврядуванню, охоплюють фактично всі сторони життя територіальної громади, і від того, як розпоряджаються ними на місцях, залежить багато. Хочу зазначити, що за рік, що минає, між райдержадміністрацією і сільськими та селищними радами склались добрі партнерські стосунки. Щотижня я спілкуюсь з кожним головою, напрацьовуємо спільні плани і проекти. Ціную в людях ділову активність, обов'язковість та порядність. Фактично декілька разів на тиждень відвідую села і селища району. Переконаний і переконую й інших, що достатньо можна зробити для територіальної громади навіть за браку коштів.

Характерно, що в одному селі - освітлення вулиць, водопостачання, вивезення сміття, дошкільна освіта, благоустрій, будь-що удосконалене, а в іншому - навіть не започатковане, тож і наше завдання, як органу виконавчої влади, - запроваджувати це в усіх населених пунктах.

Окрему розмову варто порушити про делеговані райдержадміністрацією повноваження радам. У цій частині, згідно з вимогами Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", сільська або селищна ради підзвітні і підконтрольні органу виконавчої влади, яким є райдержадміністрація. А це, в свою чергу, означає, що є функції і повноваження, які виконуються сільськими радами в обов'язковому порядку і про виконання яких потрібно звітувати органу виконавчої влади. Тобто, механізми взаємодії є, вони з часом будуть реформовані, адже, як свідчить досвід європейських країн і тлумачить Європейська хартія місцевого самоврядування, - місцеве самоврядування має домінувати над державним управлінням, особливо на місцевому рівні. Саме у розвитку місцевого самоврядування лежить шлях до успіху та добробуту кожного члена територіальної громади. Але це окрема тема.

Хочу зазначити, що кожен сільський чи селищний голова є обраним, а відтак - несе персональну відповідальність за ефективну і результативну роботу місцевих рад, за розвиток територіальних громад.

Сьогодні у нас партнерські стосунки із районною радою, як представницьким органом місцевого самоврядування Васильківського району. Робота ради є вкрай необхідною. Адже ті повноваження, що на неї покладені, - загальнорайонного значення, і ніхто, крім районної ради, їх не виконає.

Райрада затвердила за порівняно ще невеликий проміжок часу своєї роботи в шостому скликанні достатню кількість важливих рішень, починаючи від Програми соціально-економічного та культурного розвитку району, галузевих програм, райбюджету на поточний рік. Кожен її депутат закріплений за тим чи іншим населеним пунктом району.

Я переконаний в тому, що тільки далекоглядна і мудра політика та взаємодія між органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування дасть ефективний результат. На те сподіваємось і в подальшому. Потенціал цих взаємин ще далеко не використаний.

Хочу висловити щирі слова вдячності на адресу Благодійного фонду "Розвиток Васильківщини", очолюваного А.М.Гандзюком. Створений за моєї ініціативи й підтримки, він успішно працює, на його рахунку багато добрих справ, лік яких дедалі множиться.

- Володимире Івановичу, широкомасштабне і багатоденне життя нашого району, і ми знаємо, що фактично в усіх сферах у Вас є напрацювання та бачення подальшого розвитку, тож, узагальнюючи нашу розмову, що б Ви хотіли побажати жителям Васильківського району?

- Скажу відверто, Васильківщина за цей рік стала мені ще ріднішою, ближчою. Зазначу й те, що подобається бути корисним людям, вирішувати проблеми, які в силу тих чи інших обставин не вирішувались тривалий час. Ми спільно намітили безліч планів, і думаю, що вони нам під силу. Наш край є перспективним в усіх напрямках свого розвитку і кому, як не нам, наводити лад у нашому спільному домі, відроджувати виробництво, збирати високі врожаї, народжувати і виховувати гідну зміну…

Ми зустріли з усім християнським світом Світле Христове Воскресіння. Тож нехай Господь Бог благословляє нас на добро і злагоду, на мир і благополуччя.

Напередодні 66-ї річниці Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років хочу привітати наших ветеранів, усіх людей доброї волі з Днем Перемоги, що став епохальним у житті людства.

Бажаю кожному жителю Васильківщини міцного здоров’я, щастя і добробуту. Нехай квітне наш славний Васильківський край у віках трудовими звершеннями, працею і піснею в ім'я кожної людини, в ім'я наших дітей і внуків, в ім'я нашої Батьківщини - України!


Категорія: Васильків | Переглядів: 1733 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Категорії розділу
Відео [9]
Збірник відео
Калинівка [25]
Новини смт.Калинівка
Васильків [145]
Новини м.Васильків
Кримінальна хроніка [48]
Кримінальна хроніка МВС в Київській області
Підприємцю [25]
Підприємцю про бухгалтерський облік, оподаткування та звітність в Україні
Архів записів
Нові оголошення
[26.03.2011][Різне]
Пояс- жизни электрика (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам б/у насосы электродвигатель (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам раковину угловую со смесителем б/у (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам печатную машинку Украина б/у (0)
[26.03.2011][Меблі]
Продам столы для кафе стулья б/у (0)
Наша кнопка
Ми будемо вам вдячні, якщо ви розмістите нашу кнопку у себе на сайті:

Юридичні послуги

Погода
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Проект ген.план. м.Василькова
Вверх
Copyright MyCorp © 2024 Умови використання сайту :Беріть інформацію на здоров`я. Але з гіперпосиланням на сам матеріал:)