Нд, 28.04.2024, 21:59    Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS
 
Головна Реєстрація Вхід Стара форма входу
Меню сайту
Органи влади
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Звідки відвідувачі
Друзі сайта
Васильков.INFO Дошка безкоштовних оголошень України,Каталог сайтів,Каталог фірм,організацій та підприємств,Форум,Новини Каталог ссылок, Top 100. Информационный портал городов Украины — UKRMISTO
Головна » 2011 » Квітень » 26 »

В Україні з'являться юристи, здатні захищати права пацієнтів і лікарів


В Україні з'являться юристи, здатні захищати права пацієнтів і лікарів

16:12
Планом навчального процесу для вивчення курсу медичного права Кабінет Міністрів України Незабаром в Україні з’являться висококваліфіковані юристи, здатні захищати права як пацієнтів, так і лікарів. З цією метою Міністерство охорони здоров’я України запропонувало реалізувати проект «Створення концепції розвитку галузі медичного права в Україні».

До таких кроків чиновників спонукали кілька чинників: брак фахівців, які можуть надати кваліфіковану правову допомогу в спірних питаннях медичної сфери, незахищеність лікарів та пацієнтів у судах перед недосконалим законодавством та низький рівень медичного права як такого.

МОЗ України спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту розробили та оприлюднили для офіційного обговорення проекти типових навчальних програм з дисципліни «Медичне право України» в навчальних курсах правників, які здобувають освітньо-кваліфікаційні рівні «магістра» та «спеціаліста» у вітчизняних юридичних вузах III-IV рівня акредитації. Передбачається, що згадана дисципліна вивчатиметься студентами п’ятого курсу протягом семестру.

Планом навчального процесу для вивчення курсу медичного права відведено 54 години навчальних занять. З них на лекції передбачено 20 годин, на практичні заняття – 12 годин на групу, на самостійну роботу – 22 години. Формою семестрового контролю є залік. Дисципліна вивчатиметься з застосуванням кредитно-модульної системи (КМС) і складатиметься з двох змістовних модулів.

Викладання курсу проводитиметься у вигляді лекцій і практичних занять з використанням інтерактивних методик. З найбільш важливих тем курсу планується проводити семінарські заняття, на яких можуть використовуватись різні форми та методи контролю знань студентів: доповіді, експрес-опитування, вільна дискусія тощо. Рівень знань, підготовленості, ерудиції, активності студентів на семінарах оцінюватиметься викладачем самостійно. Окрім того, передбачена самостійна робота студента над теоретичним матеріалом.

Аудиторний курс об’єднує найважливішу тематику дисципліни, передбачає закріплення теоретичних знань і відпрацювання практичних навичок на семінарських заняттях. На самостійне вивчення у позааудиторний час плануються теми, не охоплені навчальним процесом, але які передбачені робочою програмою і мають істотне значення для підготовки фахівця.

За матеріалами : www.kmu.gov.ua

Переглядів: 521 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Категорії розділу
Відео [9]
Збірник відео
Калинівка [25]
Новини смт.Калинівка
Васильків [145]
Новини м.Васильків
Кримінальна хроніка [48]
Кримінальна хроніка МВС в Київській області
Підприємцю [25]
Підприємцю про бухгалтерський облік, оподаткування та звітність в Україні
Архів записів
Нові оголошення
[26.03.2011][Різне]
Пояс- жизни электрика (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам б/у насосы электродвигатель (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам раковину угловую со смесителем б/у (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам печатную машинку Украина б/у (0)
[26.03.2011][Меблі]
Продам столы для кафе стулья б/у (0)
Наша кнопка
Ми будемо вам вдячні, якщо ви розмістите нашу кнопку у себе на сайті:

Юридичні послуги

Погода
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Проект ген.план. м.Василькова
Вверх
Copyright MyCorp © 2024 Умови використання сайту :Беріть інформацію на здоров`я. Але з гіперпосиланням на сам матеріал:)