Сб, 27.04.2024, 11:18    Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS
 
Головна Реєстрація Вхід Стара форма входу
Меню сайту
Органи влади
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Звідки відвідувачі
Друзі сайта
Васильков.INFO Дошка безкоштовних оголошень України,Каталог сайтів,Каталог фірм,організацій та підприємств,Форум,Новини Каталог ссылок, Top 100. Информационный портал городов Украины — UKRMISTO
Головна » 2011 » Травень » 7 »

Васильківські картингісти на п’єдесталі


Васильківські картингісти на п’єдесталі

17:36
nullДнями у Києві на території спорткомплексу «Чайка» проходили обласні змагання з картингу серед школярів, де васильківська команда зайняла почесне III місце.
Мені вдалося поспілкуватися із керівником гуртка картингістів П.М. Васильєвим.
— Петре Миколайовичу, чому Ви вирішили присвятити своє життя картингу та з якого року Ви є керівником гуртка?
— Я сам довгий час займався мотоспортом, трохи картингом. Це було дуже цікаво, прогресивно. Гурток юних картингістів, що функціонує у стінах Васильківської станції юних техніків, започатковано у 1987 році, а 1990 року я став його керівником і досі ним керую. Тут є можливості для конструювання, творчої діяльності, тому я й вирішив зайнятися цією справою.
— Розкажіть докладніше про перебіг змагань.
— Такі змагання проходять щорічно у Києві на спорткомплексі «Чайка». Нас туди запрошують кожного року і ми залюбки погоджуємося. Цього разу змагання почалися з певних технічних проблем на старті, адже діти все ж таки ще недосконало володіють технікою водіння: хтось раніше стартував, у когось заглух двигун тощо. Старт повторювався кілька разів, суддя навіть хотів зняти заїзд. У нас було дві поломки: одне авто заклинило і учасник зійшов з кола, а в іншого васильківця майже під кінець дистанції, що було дуже прикро, зламався карт. Кожен заїзд триває по 10-12 хвилин, треба подолати 8 кіл, на кожне з них витрачається мінімум одна хвилина. Ми дуже добре попрацювали, підготувалися, доклали максимум зусиль і тому зайняли III місце.
— А скільки всього учасників взяли участь у змаганнях?

— Всього від гуртка було 5 учасників. У змаганні беруть участь по 2 учасники від кожної із трьох вікових категорій. Але в найстаршій категорії у нас був лише 1 представник.
— І хто був на п’єдесталі переможців?
- За підсумками обласних змагань з картингу серед школярів, перше місце зайняла команда з Володарки, друге – команда зі Сквири, а третє місце зайняли ми. Щодо особистих заліків у нашій команді, то Маша Трофан зайняла третє місце, Михайло Силаєв – друге, а перше виборов Саша Гармаш.
— Які ще змагання проводяться і чи берете в них участь?
— Ще проводять регіональні, національні та всеукраїнські змагання. Але участі в них ми не беремо, бо там зовсім інший рівень обладнання, дуже дорогі карти тощо.
— З якого віку можна віддавати дитину до гуртка?
— Взагалі-то можна навчати хлопців та дівчат з 6 років. А брати участь у змаганнях — із 10. До якого віку можна займатися картингом точно сказати не можу — це є індивідуальним і залежить від бажання.
— А з чого Ви починаєте навчання дітей?
— В першу чергу, з правил дорожнього руху, правил управління автомобілем, догляду за ним, правил конструкції, систем та різних механізмів авто. А взагалі, на першому місці для мене завжди є безпека дітей. Для того, щоб брати участь у змаганнях і навіть навчатись картингу потрібен цілий пакет документів, найголовнішим із них є нотаріально завірений дозвіл обох батьків, а також страхування. У дітей повинна бути спеціальна екіпіровка, комбінезон гарної якості, щоб він не порвався, витримував сім секунд відкритого полум’я, обов’язковими є спеціальні рукавиці тощо. Я відповідаю за життя та безпеку дітей і тому завжди дуже хвилююся за них на змаганнях.
— Хлопці самотужки ремонтують карти?
— Не зовсім, я показую їм що і як потрібно зробити, а вони це роблять. З дозволу директора ЗОШ №3 ми проводимо тренування на шкільному стадіоні. Ще у нас є підрозділ мопедистів, де діти відшліфовують свою майстерність їзди на мопедах. Ми проводимо уроки від 2 до 4 разів на тиждень, а перед змаганнями часто буває, що тренуємося щодня.
— Що може розвивати у дітях цей вид спорту?
— Він привчає дітей мислити раціонально-технічно. Вони змалку вчаться ремонтувати машини, маючи невелику кількість матеріалів, з підручних засобів, крім того, вони досконало вивчають правила дорожнього руху.

Також мені випала нагода поспілкуватися з батьком одного з учасників змагань Сергієм Анатолійовичем Гармашем.
— Чому Ви вирішили віддати свого сина займатися саме картингом?
— Сашко сам цього захотів. Йому від народження подобалося їздити на машині, ще не було й року, коли я вперше посадив його собі на коліна та дозволив потриматися за кермо автівки. Ми переїхали сюди з Миргорода Полтавської області 3 роки тому, з них два роки син займається у гуртку. Для нього ці заняття – щось особливе, він не пропускає жодного уроку і для нього це найулюбленіший вид спорту.

Інтерв’ю вела Катерина Манжура
За матеріалами :vasylkivrada.gov.ua
Категорія: Васильків | Переглядів: 639 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категорії розділу
Відео [9]
Збірник відео
Калинівка [25]
Новини смт.Калинівка
Васильків [145]
Новини м.Васильків
Кримінальна хроніка [48]
Кримінальна хроніка МВС в Київській області
Підприємцю [25]
Підприємцю про бухгалтерський облік, оподаткування та звітність в Україні
Архів записів
Нові оголошення
[26.03.2011][Різне]
Пояс- жизни электрика (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам б/у насосы электродвигатель (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам раковину угловую со смесителем б/у (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам печатную машинку Украина б/у (0)
[26.03.2011][Меблі]
Продам столы для кафе стулья б/у (0)
Наша кнопка
Ми будемо вам вдячні, якщо ви розмістите нашу кнопку у себе на сайті:

Юридичні послуги

Погода
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Проект ген.план. м.Василькова
Вверх
Copyright MyCorp © 2024 Умови використання сайту :Беріть інформацію на здоров`я. Але з гіперпосиланням на сам матеріал:)