Пн, 29.04.2024, 21:42    Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS
 
Головна Реєстрація Вхід Стара форма входу
Меню сайту
Органи влади
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Звідки відвідувачі
Друзі сайта
Васильков.INFO Дошка безкоштовних оголошень України,Каталог сайтів,Каталог фірм,організацій та підприємств,Форум,Новини Каталог ссылок, Top 100. Информационный портал городов Украины — UKRMISTO
Головна » 2012 » Січень » 4 »

Бланк заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. Скачуємо та переходимо на єдиний податок 2012


Бланк заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. Скачуємо та переходимо на єдиний податок 2012

12:31
   Ось і наступив новий 2012 рік. Вступив в силу оновлений Податковий кодекс України та підприємці та підприємства отримали нову спрощену систему оподаткування обліку та звітності. Із прийняттям змін до Податкового кодексу, активізувалася робота у міністерствах та відомствах, які почали розробляти підзаконні акти, що регулюють ті чи інші питання.

Ось і Міністерство фінансів України перед самим новим роком розробило нормативні акти, які з нетерпінням чекають підприємства та підприємці, які з нового 2012 року вирішили перейти на спрощену систему оподаткування. Чекають їх і всі нинішні платники єдиного податку, оскільки їм, для того щоб залишитися на спрощеній системі оподаткування, також доведеться подавати заяви.

30 грудня у Офіційному віснику України опубліковано три Накази Міністерства фінансів України, якими тепер будуть користуватися всі спрощенці:

Наказ №1675 від 20.12.2011 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік».

Наказ №1688 від 21.12.2011 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку»

Наказ №1637 від 15.12.2011 «Про затвердження форм книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядків їх ведення»

Звичайно, на даний момент, всіх цікавить бланк заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та порядок її подання. Тому, трохи докладніше, зупинимося на Наказі №1675 від 20.12.2011.

Кого цікавить тільки бланк заяви, то качаємо його тут. Кого цікавить інша інформація, прошу читати далі.
Що нового у Наказі №1675 від 20.12.2011?

Взагалі то текст Наказу №1675 майже повністю переписано з податкового кодексу. Увагу привертають тільки пару моментів, серед яких пункт 4 «Заява подається суб’єктом господарювання до органу державної податкової служби особисто або поштою».

У випадку із фізичною особою – підприємцем все цілком зрозуміло, заяву повинен подати особисто він. Представник за довіреністю не підходить. А от як розуміти термін «суб’єкт господарювання особисто» у випадку юридичної особи? Я, наприклад, знаю лише поняття «керівник юридичної особи» чи «представник юридичної особи». Просто може повторитися ситуація, яка не так давно мала місце при поданні заяви на отримання свідоцтва платника податку на додану вартість, коли заяву на отримання свідоцтва мав подавати виключно керівник юридичної особи. Цей «ляп» було прописано у пункті 183.7 Податкового кодексу. Ситуація змінилася лише із внесенням змін у зазначений пункт.

Більше, нічого нового у Наказі №1675 я не побачив.
В яких випадках подається заява про застосування спрощеної системи оподаткування?

Із тексту заяви про застосування спрощеної системи оподаткування можна зробити висновок, що одна і та сама заява, окрім випадку переходу на єдиний податок подається ще і у випадках:
зміни ставки єдиного податку;
внесення змін у свідоцтво платника єдиного податку;
відмови від спрощеної системи оподаткування.

Дуже зручно, не треба затверджувати 100500 заяв на кожен випадок життя.
В які терміни слід подати заяву

Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування слід подати до 25 січня 2012 року. Про подання заяви та про всілякі особливості та нюанси цього процесу можна почитати у попередній статті на блозі, яка називається Як опинитися на єдиному податку з 2012 року. Порядок переходу, відмови, зміни груп на спрощеній системі оподаткування.
Хто повинен подавати розрахунок доходу за попередній календарний рік?

При переході на спрощену систему оподаткування платник повинен подати розрахунок доходу за попередній календарний рік, який також затверджено Наказом №1675.

Існує думка, що всі без виключення платники єдиного податку з 2012 року переходять на спрощену систему оподаткування, оскільки стара та нова спрощена система регулюється різними нормативно – правовими актами. Відповідно, звідси можна зробити висновок, що всі без виключення суб’єкти господарювання, які будуть подавати заяву до 25 січня 2012 року повинні подавати також і розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Я таку думку не підтримую. І, звичайно, розповім чому.

Зазначений розрахунок доходу за попередній календарний рік згадується у Податковому кодексі лише один разу у пункті 298.1.4. Цей пункт стосується суб’єктів господарювання, які є платниками інших податків та зборів (по простому – загальна система оподаткування), які вирішили перейти на спрощену систему оподаткування. Відповідно такі суб’єкти повинні додати до заяви цей самий розрахунок. Відповідно, я вважаю, що розрахунок доходу за попередній календарний рік повинні подавати виключно загальносистемники, які переходять на єдиний податок, а не всі платники, які будуть писати заяву до 25 січня.

Звичайно, у податкової служби може бути своя думка з цього приводу. Тому, прошу платників єдиного податку, хто подасть заяву, відписатися у коментарях, чи вимагали в них цей розрахунок чи ні.

За матеріалами: http://byhgalter.com


Бажаю всім вдачного подання заяви та безпроблемного отримання свідоцтва платника єдиного податку.
Категорія: Підприємцю | Переглядів: 6320 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категорії розділу
Відео [9]
Збірник відео
Калинівка [25]
Новини смт.Калинівка
Васильків [145]
Новини м.Васильків
Кримінальна хроніка [48]
Кримінальна хроніка МВС в Київській області
Підприємцю [25]
Підприємцю про бухгалтерський облік, оподаткування та звітність в Україні
Архів записів
Нові оголошення
[26.03.2011][Різне]
Пояс- жизни электрика (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам б/у насосы электродвигатель (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам раковину угловую со смесителем б/у (0)
[26.03.2011][Різне]
Продам печатную машинку Украина б/у (0)
[26.03.2011][Меблі]
Продам столы для кафе стулья б/у (0)
Наша кнопка
Ми будемо вам вдячні, якщо ви розмістите нашу кнопку у себе на сайті:

Юридичні послуги

Погода
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Проект ген.план. м.Василькова
Вверх
Copyright MyCorp © 2024 Умови використання сайту :Беріть інформацію на здоров`я. Але з гіперпосиланням на сам матеріал:)